dis implanti before after 1

Ağızda bir ya da daha fazla sayıda eksik diş bulunması hem ağız ve diş sağlığı açısından hem estetik açıdan son derece önemli bir sorun olarak kabul edilir. Günümüzde sıklıkla kullanılan dental prosedürlerden biri olan implant tedavisi teknoloji ve diş hekimliği alanındaki gelişmelere bağlı olarak geleneksel köprü ve protez tedavilerine karşı son derece etkili bir alternatif haline gelmiştir.

Ağız ve diş sağlığıyla ilgili olarak pek çok gelişme yaşansa da pek çok kişi diş çürümesi, diş eti hastalığı, diş kırılmaları ve diğer nedenlere bağlı diş kaybı sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Ağzında bir ya da daha fazla sayıda eksik dişi olan kişilere çok uzun yıllar köprü ve takma diş tedavileri uygulanmıştır. Diğer yandan günümüzde bu yöntemlerin yerini estetik, güvenilir ve kalıcı bir yöntem olan implant tedavisi almıştır.

Diş implantları en basit şekliyle kişinin çiğneme yeteneğini ve görünümünü geri kazanması için çeneye cerrahi olarak implante edilen tıbbi cihazlar olarak tanımlamak mümkündür. Diş implantları köprüler, kronlar ya da takma dişler gibi yapay dişler için en iyi desteği sağlar.

Dişler herhangi bir yaralanma ya da hastalık nedeniyle kaybedildiği durumlarda hızlı kemik kaybı, kusurlu konuşma ya da çiğneme düzeninde sorunlara neden olan komplikasyonlar gelişebilir. Kaybedilen bir diş, diş implantıyla değiştirildiği takdirde hastanın yaşam kalitesinde ve sağlığında önemli ölçüde iyileşme elde edilir.

Diş implantı gövdesi ve diş implantı dayanağından oluşan diş implantı sistemlerinde dayanak sabitleme vidası da bulunabilir. Dental implant gövdesi diş kökü yerine çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilmektedir. Dental implant abutmenti ise çoğunlukla abutment sabitleme vidasıyla implant gövdesine takılmakta ve takılan yapay dişler için diş etlerinden ağza doğru uzanmaktadır.

İmplant Tedavisi Nedir?

Genellikle vida şeklinde ve çeneye cerrahi olarak yerleştirilen bir diş kökü olan implant ağızdaki eksik dişlerin tamamlanması amacıyla kullanılır. İmplant tedavisinde çoğunlukla titanyumdan yapılan vidalar kullanılmakta ve diş protezleri vidaların üzerine özel ara parçalar ile yerleştirilmektedir.

Diş implantı prosedürü temelde eksik bir dişin değiştirilmesi amacıyla uygulanan diş operasyonunun bir adımını oluşturur. Diş implantları kolayca çıkarılan takma dişler diğer bir deyişle hareketli protezlerden farklı olarak çene kemiğine küçük bir cerrahi operasyonla yerleştirilir.

Genellikle bir titanyum parçası olan diş implantı vida gibi görünür. Eksik dişin köklerinin bulunduğu çeneye yerleştirilen implantın çevresinde kemik ile kaynaşma süreci beklenir. Bu sayede implantın yerinde tutulması sağlanır. Eksik dişin neden olduğu boşluğun doldurulması için metale yapay bir diş ya da kron (porselen) takılmakta olup kron; şekil, boyut ve renk olarak diğer dişlere benzemesi için özel olarak tasarlanıp yapılır. Diş implantlarının bir diş köprüsünün ya da takma dişlerin yerinde tutulması amacıyla kullanılması da mümkündür.

İmplanta Diş Nasıl Takılır? 

İmplantın kemik ile kaynaşma süreci sonrası implantların üzerinden ölçü alınarak diş yapım sürecine başlanır. İmplantların üzerindeki gingiva parçası çıkartılıp ölçü postu yerleştirilerek ölçü alınır ve sonra tekrar gingiva yerine takılır. Hastamız hiç işlem yapılmamış gibi hayatına devam edebilir.  Aldığımız ölçü ile ağız içi dokuların bir kopyasını elde edebileceğimiz alçı çene modeli üretiyoruz. Bu model üzerinden bir takım ara parçalar ve parametreler ile provalar yapıyoruz. Finalde implantın üzerine aynı implant firmasından gelen ara parça ile daimi dişi takıyoruz.

İmplant Sonrası Geçici Diş Ne Zaman Takılır?

İmplant cerrahisi sonrası geçici diş (kron) yapımı hem hastalar hem de hekim açısından önemlidir. Geçici dişler sayesinde hastalarımız hem estetik açıdan hem de konuşma açısından süreci daha konforlu geçirmektedirler. Hekim açısından da; implant cerrahisi yapılan bölgenin diş eti şekillenmesi ve finalde doğal diş ve diş eti çıkış profili oluşması açısından geçici dişlerin uygulanması daha sağlıklı tedaviler olup ideal tedaviye ulaştırabilmektedir.

İmplant sonrası sabit geçici dişleri maksimum 3 gün içinde hasta ağzına uyguluyoruz. Bilimsel literatür bilgisine göre implant cerrahisinden 72 saat sonra takılan geçici dişler implantların çene kemiğinde tutmasını olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple geçici dişleri mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ağız içine takmayı hedefliyoruz.

İmplant sonrası takılan geçici dişlerin çiğnemede kullanılmaması ve kuvvet almaması çok önemlidir. Tüm ağız implant vakalarında özellikle daimi dişlerin yapım sürecine kadar geçici dişler sadece estetik ve konuşma açısından kullanılmalıdır, asla çiğneme yapılmamalıdır. Tek implant yapıldığı durumlarda çiğneme yapılabilmektedir çünkü bu durumda implant üstü geçici dişleri karşıt çene dişler ile temasını engelleyecek şekilde geçici kronu yapmaktayız. Böylelikle çiğneme esnasında tek üye implantın geçici dişine çğneme kuvvetleri gelmemektedir.

İmplant sonrası geçici dişler bazı vakalarda takılamaz. İleri cerrahi tekniklerinin uygulandığı vakalarda implantın kemik ile kaynaşmasını olumsuz etkilememek için geçici diş takılmaz.

İmplant Takıldıktan Sonra Diş Ne Zaman Takılır?

İmplant tedavilerinde implantın kemiğe yerleştirilmesi işlemi cerrahi bir işlemdir. İmplant ameliyatını takiben implantın kemik ile kaynaşma süreci beklenir. Bu süreç implantın geleceği kemik yapısı yeterli ise ortalama 3 aydır.

Diş çekilir çekilmez implant yapılan vakalarda süreç 4 ay olmaktadır.

Üst çene arka bölgelerdeki kemik dokusunun yapısı sebebiyle diş hekimleri bu bölge için de 4 ay beklemeyi bazı durumlarda tavsiye edebilirler.

İmplantın yerleştirileceği çene kemiği dokusu yeterli değil ise; implantın kemikle kaynaşma süresi 6 aya kadar uzamaktadır. Bu süre farklılığı tamamen dokuların iyileşme süresiyle orantılıdır.

Yeterli çene kemiği yapısı olmaması sebebiyle implant yerleştirilecek bölgelere ileri cerrahi teknikler uygulanmaktadır. Üst çene arka bölgede en sık kullanılan ileri cerrahi yöntemi sinüs kaldırma yöntemidir (Sinüs Lifting). Açık Sinüs Lifting dediğimiz ileri cerrahi yöntemde mininmum 6 ay maksimum 9 ay beklenmektedir. Her hasta ve her vaka kendi içinde değerlendirilmelidir. Açık Sinüs lift operasyonu esnasında implant yerleştirilebiliyorsa ve dokular bunun için müsait ise 6 ay bekleme sürecini uyguluyoruz. Eğer dokular Açık Sinüs Lift işlemi ile beraber implant yerleştirmeye müsait değil ise, açık sinüs lift işlemi sonrası 6 ay beklenip, bu 6 ayın sonunda implant cerrahisi gerçekleştirilir ve sonrası için de 3 ay beklenmesi gereklidir. Toplamda daimi dişlerin takılması için 9 ay bekleme süresi gerekebilir.

İmplant  Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisi ilk muayeneden cerrahi prosedüre, abutment ve kron yerleştirilene kadar ortalama 3 ila 9 ay arasında tamamlanır. Diğer yandan implant tedavisinin ne kadar zaman içinde tamamlanacağı her hastanın mevcut durumuna ve iyileşme sürecinin nasıl gerçekleştiğine göre farklılık gösterebilir. Bununla birlikte hastada kemik grefti veya sinüs lifting gibi ileri cerrahi işlemleri yapılmasına gerek duyulması halinde implant tedavisi daha uzun sürede sonuçlanacaktır.

İmplant Nasıl Yapılır?

Sık uygulanan ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayan bir dental prosedür olan implant tedavisi lokal ya da genel anestezi altında uygulanabilir. Tedaviye başlanmadan önce hastaya birtakım taramalar yapılır ve röntgenler çekilir. Bunun amacı implantın nereye yerleştirileceğini net bir şekilde görmektir. Dental implant çene kemiğine operasyonla yerleştirilir.

Birkaç ay içinde diş implantının çevresindeki kemiğin büyümesiyle implant stabil hale gelir. Diş hekimi yeni diş ya da dişler için bir temel oluşturur ve yapay diş ya da dişlerin yapılması için belirli bir süre sonra ağızdan ölçü alınır. Son aşamada yapay diş ya da dişler temele vidalanarak ya da yapıştırılarak prosedür tamamlanır.

Her bir implantın çene kemiğine yerleştirilmesi ortalama 10 ila 25 dakika sürer. İmplantın çene kemiğiyle uyuşması, kaynaşması ve gerçek diş kökünün yerini aması için çene kemiğine tutunması gerekmektedir. Bu süre ortalama 3 ila 6 ay arasında değişir. Sürenin sonunda tedavinin son aşamasına gelinmiş olur ve implantlar üzerine yerleştirilecek protezleri taşıyacak kadar güçlenir. İyileşme süresi her hasta özelinde kemik yapısının ne kadar güçlü olduğu başta olmak üzere çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

İmplant tedavisi uygulanabilmesi için gereken güçlü kemik yapısı ve sağlıklı diş etleri hastada bulunmuyorsa ilave kemik cerrahisi prosedürü uygulanması gündeme gelebilir. İmplant tedavisinin uygulanabilmesi için yeterli güçte ve boyutta olmayan kemiğin kalınlığını ve yüksekliğini artırmak için kemik tozu takviyesi yapılabilir.

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen prosedürün ardından hastanın kemiği ile yerleştirilen kemik tozunun iyileşme süreci implant desteği için yeterli gücü kazanması için ortalama 6 aylık bir süreye ihtiyaç duyulur.

Tedavilerimiz
Randevu Formu
Whatsapp Hızlı Destek

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

İmplant Tedavisi Nedir

Günümüzde çok sık tercih edilen implant tedavisi çürük, travma, periodontal hastalık ya da farklı bir nedenle hastanın bir ya da birden fazla dişinin eksik olması halinde uygulanabilir. Birçok farklı nedene bağlı olarak yaşanabilen diş kayıpları hem estetik hem fonksiyonel sorunlara yol açabilir. Hastalar bu durumda görünümleri ile ilgili hoşnutsuzluk yaşayabileceği gibi konuşurken ve yemek yerken de bazı sorunlar yaşayabilirler.

Bunun yanı sıra diş eksikliği olan bölgelerde zaman içinde kemik kayıpları ortaya çıkabilir. İmplant tedavisi çene kemiğinin desteklenmesini sağlama yoluyla kemik kaybını önleme özelliğine sahiptir.

İmplant Sonrası Ağrı Olur mu? İmplant Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

İmplant cerrahisi işlemi diş kliniklerinde lokal anestezi altında ağrısız ve acısız gerçekleşen bir işlemdir. Cerrahi işlem bir ameliyat olduğu için ve kemiğe müdahale söz konusu olduğu için sonrasında ağrı olabilir. Fakat hastalarımıza implant tedavisini sonrası antibiyotik, ağrı kesici ve gargara reçete ettiğimiz için implant cerrahisi sonrasını rahat geçirmektedirler. İmplant cerrahisi sonrası ertesi gün hastalarımız normal hayatlarına devam edebilir.

Eğer implant tedavisi sonrası ağrınız olur ise mutlaka reçete edilen ilaçları kullanınız. Ağrı kesici ilacı kullandıktan sonra 1 saat içinde ağrınız geçecektir.

Diş İmplantı İşleminden Önce ve Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Diş implantı tedavisine uygunluk kararı her hasta özelinde, yapılan değerlendirmelerden sonra verilir. Çünkü tedavinin başarılı olması için hastaların bazı standartları karşılaması şarttır. Yapılan değerlendirmenin ardından kaç adet implantın hangi bölgelere yerleştirileceği belirlenir. Bu aşamada panoramik film ve volumetrik bilgisayarlı tomografi gibi prosedürlerden faydalanılabilir.

İmplant tedavisinin ardından 2 saat boyunca yiyecek ve içecek tüketmemek önemlidir. Tedaviyi izleyen ilk 24 saat sadece yumuşak ve soğuk yiyecekler tüketmeye ve ilk hafta sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmaya özen gösterilmelidir.

İmplant tedavisi sonrası reçete edilen ila.lar hekiminizin önerdiği şekilde kullanılmalıdır

Tedaviden sonraki ilk 24 saat boyunca yara bölgesinin iyileşme sürecinin başlaması için ağzın çalkalanmaması ve tükürülmemesi gerekir. Operasyon akşamı dişler fırçalanmamalı ve gargara kullanılmamalıdır. İmplant tedavisinden 36 saat sonra 2 hafta boyunca günde 2 kez tuzlu su ya da ağız gargarasıyla gargara yapılmalıdır.

İmplant tedavisini izleyen 24 saat alkol ve sigara kullanılmaz. Hatta iyileşme süreci tamamlanana dek sigara kullanımı önerilmez. Hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması için olmazsa olmazlardan biri diş hekiminin reçete ettiği ilaçların düzenli bir şekilde kullanılmasıdır. Tedaviden sonraki birkaç gün boyunca göz altı ve yanak bölgesinde görülen şişlikler kendiliğinden iyileşecektir.

Diş İmplantı – İmplant Tedavisi Fiyatları

İmplant tedavisi fiyatları; uygulamayı gerçekleştirecek olan diş hekiminin deneyimi, implantın üstüne yapılacak diş/protez seçimi, çalışılan labaratuar, kullanılan teknolojiler, kullanılacak implantın markası, tedavinin gerçekleştirildiği kliniğin fiyat politikası, implantın kalitesi, kaç adet implant yapılacağı ve implant tedavisi kapsamında farklı prosedürler uygulanıp uygulanmayacağı gibi çeşitli faktörlere göre hasta özelinde belirlenir.

İmplant Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisi bir ya da daha fazla sayıda diş eksikliğini gidermeyi sağlayan ve doğal diş yapısına en çok benzeyen alternatif olarak ön plana çıkar. İmplant tedavisi uygulanması için hastaların sağlaması gereken bazı kriterler vardır. İmplant tedavisi temelde iki farklı aşamadan oluşur. Hasta özelinde değişiklik gösterebilmekle birlikte tedavinin tamamlanması 3 ila 6 ay sürebilir. İmplant tedavisinin ilk adımı ortalama 10 ila 15 dakika içerisinde tamamlanmakta olup her bir implant yaklaşık 3-4 dakikada yerleştirilir. Daha sonra yerleştirilen implantların çene kemiğine kaynaması için 3 ila 6 aylık bir süreye ihtiyaç duyulur. Bu süreç tamamlanınca protez dişlerin yerleştirilmesi ile implant tedavisi tamamlanır.

İmplant Tedavisi Acı Verir mi?

İmplant tedavisi temelde diğer cerrahi işlemlerden herhangi bir farklılığa sahip olmadığı gibi alanında uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından kolayca uygulanabilir. İmplant tedavisi sırasında ilk olarak lokal anestezi uygulandığı ve prosedüre bölge uyuştuktan sonra başlandığı için hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi söz konusu değildir. Hastalar implant tedavisi sırasında acı çekmek konusunda kaygılansa da bir kıyaslama yapılacak olursa diş çekiminin implant tedavisine göre daha zor bir tedavi olduğunu söylemek mümkündür. Diş çekimi sırasında çevre bölgede ve kemikte bir baskı hissi oluşmasına karşın implant tedavisi sırasında hasta yalnızca makinenin sesini duyar.

İmplant Fiyatı Ne Kadar?

İmplant fiyatları kullanılacak implantın markasına göre değişebilir. Bu aşamada her implant markasının her vakada kullanıma uygun olmayabileceğine dikkat edilmelidir. Hasta özelinde çeşitli etkenlere bağlı olarak doğru implant seçimi yapılması implant tedavisinin başarısını doğrudan etkiler. İmplant fiyatları her yıl Türk Diş Hekimliği tarafından belirlenir. Bununla birlikte hasta özelinde tercih edilen marka, kaç dişe implant yapılacağı, diş hekiminin fiyat politikası ve benzer pek çok faktöre göre implant fiyatı değişiklik gösterebilir. Hasta özelinde uygulanacak implant tedavisinin kapsamı belirlendikten sonra implant tedavisi fiyatlaması yapılması doğru bir bilgiye sahip olunması açısından tercih edilmektedir. Ayrıca internet üzerinden fiyat bilgisi paylaşımı yapılması rekabet şartları dolayısıyla yasaklanmıştır.

İmplant Kaç Aşamada Yapılır?

İmplant tedavisinde ilk aşama muayene ve planlama aşamasıdır. Diş etleri, alt ve üst çene ile dişlerin birbiriyle ilişkileri değerlendirilerek uygulanacak tedavinin planlaması yapılır. Daha sonra lokal anestezi uygulanarak implant çene kemiğine yerleştirilir. Kemikte implantın yerleştirileceği yuva açılır ve implantın yerleştirilmesi işlemi tamamlanır. İmplantın kemikle kaynaşması için gereken iyileşme süresi beklenirken geçici protez uygulanması söz konusu olabilir. İyileşme sürecinin tamamlanması yani implantın çevresinin tamamen kemikle dolması ve kaynaşması sonrasında implantın üzerine üst yapı yerleştirilir. Planlaması yapılan protez için ölçü alınarak tek bir kron, köprü, parsiyel ya da tam protez şeklinde protez yapılarak tedavi tamamlanır.

İmplant Sonrası Ağrı Kaç Gün Sürer?

İmplant işlemi uygulandıktan sonra meydana gelen ağrının şiddeti ve ne kadar süreceği her hasta özelinde farklılık gösterebilir. Bu nedenle implant sonrası ağrının ne kadar süreceği ve şiddetinin ne kadar olacağı konusunda net bir bilgi vermek söz konusu değildir. İmplant sonrası ağrı genellikle uygulamadan sonraki 1 ila 3 gün içerisinde hafifleyerek ortadan kalkar. Bu süreçte diş hekiminin reçete ettiği ağrı kesicilerin kullanılması hastanın yaşam kalitesini artıran bir faktör haline gelebilir.

İmplant Tedavisi Hakkında Hasta Yorumları

Melih Can Yuksel
2023-10-27
Bilgisi ve deneyimiyle gerçekten işini layığıyla yapan bir takım Nazan hocaya ve İpek hanıma çok teşekkür ederim.
sema akbaba
2023-10-21
Benim gibi diş tedavisi korkunuz varsa kesinlikle Nazan Hanım ile bu korkunun yerini güven ve rahatlık alıyor. Nazan Hanım yenilikçi yaklaşımıyla hastasına en uygun tedavi yöntemini belirliyor ve tedavinin tüm aşamalarını tek tek açıklıyor. Titiz ve mükemmellliyetçi yaklaşımıyla başarılı ve konforlu bir tedavi süreci sağlıyor. İlave olarak yardımcısı İpek Hanım da takip ve randevu konusunda ihtiyacınız olan her an size destek veriyor. 40 yaşıma kadar diş tedavilerinden kaçan ben şimdi kendimi çok rahat hissederek muayeneye gidiyorum, teşekkür ederim.
Zey nep
2023-10-07
Nazan Hoca'yla yolum kesiştiği için çok mutluyum. Kendisine yüksek sese bağlı olarak sağ kulağımda hissettiğim kalp atışına benzer titreme/zonklama sesi nedeniyle başvurdum. Ayrıca çocukluktan beri yemek yerken çenem kütler. Ayrıntılı muayene sonrası sorunun çene eklemlerimden kaynaklandığını tespit ederek beni uygun tedaviye yönlendirdi. Öncesinde sorunlu 20'lik dişimi çekti, tüm çürüklerime dolgu işlemi uyguladı ve diş taşı temizliği yaptı. Yaklaşık 1 hafta önce de eklem tedavisi olarak splint kullanmaya başladım. Sürecim tahmin ettiğimden çok daha kolay ve rahat ilerliyor. Kendisi en başından beri her sorumu ayrıntılı olarak cevaplıyor ve en ufak şikayetinde bile bana hızlıca dönüş sağlıyor. Asistanı İpek Hanım da oldukça ilgili ve güler yüzlü. Her randevumdan oldukça memnun ayrılmamı sağlayan şahane bir ekip.
koralp selçuk
2023-08-25
Çene eklem rahatsızlığım için Nazan hanıma başvurdum. Günlük yaşamımda eepy şikayetçiydim, yemek dahi yiyemiyordum. Kendisine internetten ulaştım.Valla çok rahatım artık, çene fonksiyonlarınıza tekrar kavuşmak için kesinlikle iyi bir doktor arıyorsanız Nazan Hanıma başvurabilirsiniz.
Burak Gül
2023-08-25
Nazan Hanım’a Diş Beyazlatma tedavisi için gittim. Endişelerim vardı çünkü ilk defa bu tedaviyi yaptıracaktım. Güler yüzü, hastası ile birebir ilgilenmesi ve aldığım sonuçlardan çok memnun kaldım. Teşekkür ederim Nazan Hanım.
unsal temur
2023-08-20
İşinde profesyonel bir hekim arıyorsanız doğru adres. Ailece dişlerimiz Nazan Hanim'a emanet.
Fatma Dinç
2023-08-18
Merhaba nazan hocam buraya ne yazsam abartı sız az gelir sizler ne kadar teşekkür etsem azdır başta siz olmak üzere tabi ki ekibin hele ipek hanım o il izin alakanız yakın dan ilgili dav ran manız en ayrıntı sına kadar titiz lik le yapma nız ellerine emeğine yüreğine sağlık seni yetiştiren aile ni ellerinden öperim çok çok memnun kaldım gören ler de çok begendi ler hele oğlum bile bu kadar arını bekle miyor dum de di kısa cası hocam sen beni sevindirdin Allahım da seni sevin dir sin ben sizleri hiç tanı madan başladım altı ayın içinde çok mütlu bir dişlerim le ayrıl dım kaç tane dişci ye gitimi bunu acık yürüyerek le söylüyorum tek kelime le harika sınız çok teşekkür ederim ellerine emegi nize sağlık harika bir ekip siniz 🌹🤗♥️🧿🧿🧿🤗🤗🙏🙏🙏🙏
nil nil
2023-08-08
Nazan Hanım işinde cok profesyonel, çözüm odaklı ve titiz bir diş hekimi. İşindeki becerisine ve titizliğine hayran kalmamak mümkün değil. Verdigi hizmet kalitesinden cok memnun kaldım. Kendisine çok teşekkür ederim🙏

Çalışma Saatlerimiz

 

GünlerSaatler
Pazartesi10:00–18:00
Salı10:00–18:00
Çarşamba10:00–18:00
Perşembe10:00–18:00
Cuma10:00–18:00
Cumartesi10:00–18:00
PazarKapalı

Dt. Nazan Nur Arık

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden (İngilizce) mezun oldum. Çalışmalarımı Estetik, Kozmetik ve Fonksiyonel Diş Hekimliği alanında sürdürmekteyim. 50’den fazla eğitim ve kongre/seminere katılım sağladım. 2017 yılında TAOMS (Oral Maksillofasiyal Cerrahi) Kongresi’nde sunum yaptım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment