Emax & Empress Diş NedirAğız, diş ve çene cerrahisi İstanbul, oldukça önemli ve kişilerin yaşam konforu üzerinde etkili bir alandır. Çene çıkıkları ve gömülü haldeki 20 yaş dişi ameliyatı gibi birbirinden farklı pek çok cerrahi müdahalede, ağız ve çene cerrahisi işlemleri uygulanır.

Disiplinli çalışma prensibiyle hizmet verdiğimiz kliniğimizde ihtiyaç duyulan tüm ağız ve çene cerrahisi işlemlerini yürütüyoruz. İltihaplı diş tedavisi, kök kırığı ve diş renginde yapılan çeşitli restorasyonlar içinde ağız ve çene cerrahisi alanında hizmet veriyoruz.

Sektörde prensipli bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmalarımızı hastalarımızın memnuniyeti ve sağlığı konusunda özenli çalışmalarımızla destekliyoruz. Ağız ve çene cerrahisi başta olmak üzere çok sayıda çene bölgesi rahatsızlığı için etkin şekilde tedavi gerçekleştiriyoruz. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak güncel uygulamaları takip eden kliniğimiz; farklı diş rahatsızlıkları çözümünde yanınızdadır.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü Nedir?

Ağız içinde yer alan dil, dudak, yanak ve tükürük bezi gibi tüm yumuşak dokular ve çene ile çene eklemine dair her türlü sorunun teşhis ve cerrahi tedavisi noktasında hizmet veren bölümdür. Bu alanda işlem yapmaya yetkili bir diş hekimi tarafından müdahale gerçekleştirilmesi gerekir. Alandaki gerekli eğitimlerin yanı sıra titizlikle çalışmayı sürdürürken; kliniğimizde hastalarımıza ağız, diş ve çene cerrahisi İstanbul alanında yaşam konforunu geliştiren müdahaleler gerçekleştiriyoruz.

Ağız, Diş ve Çene Tedavileri İstanbul

Pek çok farklı soruna müdahale etmek için ağız ve çene cerrahisinden faydalanılabilir. İhtiyaç duyması halinde hastalarımıza hangi rahatsızlıktan ötürü bu müdahaleye gerek olduğunu belirterek; rahatsızlık ilerlemeden önlem almayı sağlıyor ve sağlıklı bir eklem yapısı için gerek duyulan işlemleri gerçekleştiriyoruz. Ağız, diş ve çene cerrahisi ve tedavisi alanında uygulanan bazı tedaviler şu şekildedir:

  • Protez uygulaması öncesinde ağız içindeki sert ve yumuşak dokuların cerrahi şekilde düzenlenmesi
  • Gömülü ya da sürme meydana gelmiş dişlerin sürdürülmesi ve çekimi
  • Çene ve yüz bölgesinde oluşan enfeksiyon tedavileri
  • İmplant cerrahisi
  • Çene kırığı tedavisi

Mevcut uygulamalar başta olmak üzere; ağız ve çene cerrahisi bünyesinde ihtiyaç duyulan müdahaleleri kliniğimiz bünyesinde gerçekleştiriyoruz. Sayılan müdahalelere ek olarak çene, yüz ve ağız bölgesinde sonradan gelişen ya da kalıtımsal olarak gelen patolojik kaynağa sahip tüm sorunların estetik ve medikal tedavisi noktasında hizmet veriyoruz. Uzmanlık alanı, hem medikal hem de estetik konuları ilgilendiren bir saha olarak çene cerrahisi uygulamaları oldukça önemlidir.

Ağız ve Çene Cerrahisinde Önemli Bir Uygulama: İmplant

Kliniğimizde özenle implant tedavisi gerçekleştiriyor ve hastalarımızın ihtiyaç duyduğu tüm aşamalarda iletişim halinde olmayı sürdürüyoruz. İmplant uygulaması ayrıntılı ve başarılı uygulanması gereken bir tedavi olduğu için tüm bilgileri hastalarımıza iletiyor; devamlı kontrollerle tedavi sonrasında da destek olmayı amaçlıyoruz. Dolayısıyla klinik olarak gerek duyulan implant tedavisi noktasında prensipli ve başarılı çalışmalar yürütüyoruz.

İmplant yerleştirilmesi cerrahi bir müdahale olduğu için ağız ve çene cerrahisinin içerisinde değerlendirilir. Ayrıca kullanılan malzemelerin kalitesi ve ortamın steril unsuru gibi çok sayıda önemli etken devreye girer. Her bir aşamaya itina ile yaklaşarak gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızın yaptırdığı implantı uzun yıllar rahatlıkla kullanabilmesi için tüm detaylara dikkat ederek tedavi sürecini yönetiyoruz. İmplant tedavisi ne kadar cerrahi bir müdahale olsa da kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Bir hafta sonrada dikişi alınmaktadır.

İmplant uygulamasında ilk aşama olarak implant cerrahisini gerçekleştiriyoruz. Eğer greft yani kemik tozu yüklenmedi ise ortalama 3 ay sonra implantın kemikle kaynaşma süreci tamamlanmış oluyor. Ardından protez yapım aşamasına geçiyoruz. İmplant üzerine gelmekte olan materyaller temin ediliyor. Dolayısıyla implantın çene kemiğine kaynaması gibi süreçlerin dışında uygulama süresi ortalama olarak kısadır.

Bu bilgilerin yanı sıra merkezimizde gerçekleştirdiğimiz tüm müdahaleleri kişilerin bireysel ağız ve çene şartlarına göre yapıyor ve işlem süresi gibi ayrıntılar hakkında ayrıntılı bilgi sunuyoruz. Bu sayede hastalarımızın kafasında herhangi bir soru işareti olmadan sürece hakim şekilde müdahale gerçekleştirilmiş oluyor.

Randevu Formu
Whatsapp Hızlı Destek

Klinik Adresimiz

Göztepe Mahallesi Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi
Korman Apt No:68 K:1 D:1 Kadıköy/İstanbul

Telefon Numaralarımız

+90 552 654 40 00
+90 216 330 40 00

E-Posta Adresimiz

info@nazannurarik.com

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cumartesi 10:00 – 18:00
Bloglarımız
InstagramLinkedin

Ağız ve Çene Cerrahisinde Diş Çekimi

Diş Beyazlatma Nedir

Diş çekimi, günümüzdeki teknoloji ve güncel yöntemlerle müdahale edilemeyen ve çekim uygulaması zorunlu hale gelmiş dişlere uygulanır. Aslında diş hekimleri olarak ilk amacımız diş çekimini mümkün olduğu kadar ertelemek ya da alternatifleri ile değiştirmek ve kişinin kendi dişlerinin korunmasını sağlamaktır. Ancak bazı durumlarda diş çekimine ihtiyaç duyulabilir.

Ağız ve çene cerrahisi bölümünde, normal diş çekiminden farklı olarak gömülü dişlerin çekilmesi de söz konusu olur. Hastalarımız genelde 20 yaş dişlerinin gömülü halde olması nedeniyle bu müdahaleye başvurur. Toplumumuzun %80’inde 20 yaş dişleri, problem çıkartmakta ve çekilmesi gerekmektedir. Genellikle gömülü kalmaktadırlar ve cerrahi bir işlemle çekilebilmeleri gerekebilir.

Bu durumda öndeki diğer dişleri iterek baskı yapması ve diş şeklinde bozulmaya yol açması gibi olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Bunun yanı sıra çok geride bulunması nedeniyle diğer dişlere göre daha kolay iltihaplanma durumu oluşabiliyor. Tüm bu nedenlerden ötürü gömülü diş çekimi ağız ve çene cerrahisi kapsamında yapılan önemli uygulamalardan birisidir.

Mümkün olduğu kadar kişilerin ana dişlerinin korunması ve tedavisini gerçekleştirilmesi noktasında hizmet vermeyi hedeflediğimiz kliniğimizde, aksi işlem yapılamadığı takdirde ve gömülü dişler gibi diğer dişlere zarar verme potansiyeline sahip olan durumlarda bu müdahaleleri gerçekleştiriyoruz.

Aynı zamanda zorlu olabilen ve iltihap gibi unsurlar nedeniyle alınması güçleşen diş çekimleri de bu müdahale kapsamında yer alır. Çeşitli ortodontik ameliyatların gerçekleştirilmesi ve çene kırığı tedavisi gibi süreçlerde de çene ve ağız cerrahisine başvurulur. Özellikle günümüzde implant ve gömülü diş çekimi alanında sıklıkla tercih edilen bu bölüm ideal şekilde ağız içi sağlığının oluşturulması ve eklemlerin sağlıklı yapısının korunması için çalışır.

Kliniğimizdeki bu kapsamda yer alan hizmetler ağız ve çene cerrahisi alanında uygulanan ayrıntılı işlemlerdir. Tamamen hastalarımızın ihtiyacına bağlı olarak ve gerekli önlemlerin alınması ile steril koşullarda hizmet veriyoruz.

İhtiyaç duyduğunuz tüm implant tedavisi ve benzeri süreçlerde kişinin yapısına en uygun tedavi sürecini yönetiyor ve bireysel tedavilere önem veriyoruz. Bu sayede merkezimizde kişinin ağız yapısına en uygun ve doğru müdahalenin gerçekleştirilmesini amaçlıyoruz.

Ağız içi konforu ve çene eklemi sağlığı için gerekli olduğu takdirde ağız ve çene cerrahisi alanından faydalanmak çok önemlidir.

Başvuran hastalarımızın ihtiyaç duyduğu müdahaleleri belirterek ayrıntılarına dair bilgi sunuyoruz. Ağız sağlığının ve normal yaşam konforunun elde edilmesi için tedaviye başvuran kişilerin en kısa süre içerisinde başarılı dönüş alması için deneyim ve uzmanlıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ağız ve Çene Cerrahisi İstanbul

Ağız ve Diş Sağlığı Sıkça Sorulan Sorular

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ne Yapar?

Ağız, diş ve çene cerrahisi, her yaş aralığındaki hastaların ağız, diş ve çene bölgesindeki sert ve yumuşak doku hastalıkları, yaralanmaları ve bozukluklarının tanısı ve tedavisi sürecini kapsar. Gömülü diş çekimleri, dişlerin normal ve cerrahi çekimleri, sinüs tabanı yükseltme işlemleri, çene kırıklarının konservatif ve cerrahi tedavileri, preprotetik cerrahi operasyonları, ortognatik cerrahi operasyonlar, kemik ogmentasyonları ile çene eklemi hastalıklarının tedavileri ağız, diş ve çene cerrahisinin kapsamında yer alır. Hastaların detaylı muayeneleri gerçekleştirildikten sonra tanı ve tedavi planlamaları gerçekleştirilir. Gerekli durumlarda radyografi çekilmesi söz konusu olabilir. Bu alanda uzman ve deneyimli diş hekimlerinden hizmet almaya özen gösterilmelidir.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Diş Çeker mi?

Ağız, diş ve çene cerrahisi kapsamında gömülü, komplike ya da sürmüş dişlerin çekim işlemi gerçekleştirilmektedir. Dişlerin gömülü olması, aşırı derecede çürüyen ve görünen kısımların yok olması, köklerin diş etinin içinde kalmış olması ya da 20 yaş dişlerinin hiç çıkmamış olarak kalması durumunda dişlerin cerrahi yöntemle çekilmesi gerekir. Cerrahi diş çekimi sırasında öncelikle anestezi uygulanır. Dişe erişebilmek için diş eti açıldıktan sonra dişin üzerindeki kemik özel aletlerle kaldırılır ve diş çekilir. Cerrahi diş çekimi kapalı çekim olarak da adlandırılır. çekimin ardından diş etine dikiş atılır ve kapatılır. Genellikle 1 hafta sonra dikişler alınır.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Hangi Bölüm?

Ağız, diş ve çene cerrahisi; diş hekimliğinde ağız, dişler ve çene ile ilgili hastalıkların, yaralanmaların ve çeşitli deformitelerin tanısı ve tedavisi ile uğraşan cerrahi daldır. Çene, ağız ve yüz bölgesinde kalıtımsal ya da sonradan oluşan patolojik kaynaklı her tür sorunla ağız, diş ve çene cerrahisi ilgilenir. Dil, yanak, dudak, tükürük bezleri gibi ağız içindeki tüm yumuşak dokular, dişler, çene ve çene ekleminin her tür rahatsızlığına ve hastalığına ilişkin teşhis ve cerrahi tedaviler ağız, diş ve çene cerrahisi kapsamında gerçekleştirilir. Uygulanacak prosedürün türüne ve kapsamına göre lokal anestezi, bilinçli sedasyon ya da genel anestezi tercih edilebilir.

Ortodonti ve Çene Cerrahisi Aynı mı?

Diş hekimliğinde bir uzmanlık alanı olan ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişler arasındaki uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eder, bu sorunu giderme amacıyla gerekli tedavi sürecini gerçekleştirir. Çene cerrahisi; alt ve üst çeneye ilişkin yapı, şekil, ilişki bozukluklarını düzeltmeyi amaçlar. Ortodontik tedavi sürecinde çene cerrahisi prosedürlerinden faydalanılabilir. Bu kapsamda ortodontik tedavinin, yalnızca ortodonti aracılığıyla çözülemeyen sorunlarda iyi bir seçenek olduğu ifade edilebilir. Üst ve alt çenenin doğru hizada olmaması kapanış, ısırma ve konuşma bozukluklarına neden olabileceğinden ortognatik cerrahi prosedürlerinden faydalanılması gerekliliği doğabilir. Bu tür durumlarda her hasta özelinde planlama yapılması tedavinin başarısını artırır.

Çene Cerrahisi Diş Teli Takar mı?

Üst çene ileriliği ya da geriliği, alt çene ileriliği ya da geriliği sorunlarının erişkin bireylerde görülmesi, dişlerin çapraşık olması, dişlerin birbirine değmemesi, alt çenenin çok büyük olması, üst dişler ve alt dişler arasında mesafe olmaması gibi durumlarda çene cerrahisine başvurulur. Çene cerrahisi prosedürleri kapsamında hastanın dişlerine tel takılabileceği gibi dişlerin aşırı çapraşık ve aşırı bozuk kapanışlı olduğu durumlarda önce ortodontik tedavi uygulanması ardından çene cerrahisine başvurulması söz konusu olabilir. Dişlerde giderilmek istenilen düzensizliklerin hafif dereceli olması halinde çene cerrahisi uygulanıp ortalama 1 ila 1.5 ay sonra diş teli takılması da gündeme gelebilen bir durumdur.

Ağız ve Diş Sağlığı Hakkında Hasta Yorumları

[trustindex no-registration=google]

Çalışma Saatlerimiz

 

GünlerSaatler
Pazartesi10:00–18:00
Salı10:00–18:00
Çarşamba10:00–18:00
Perşembe10:00–18:00
Cuma10:00–18:00
Cumartesi10:00–18:00
PazarKapalı

nazan nur arık author box
Dt. Nazan Nur Arık

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden (İngilizce) mezun oldum. Çalışmalarımı Estetik, Kozmetik ve Fonksiyonel Diş Hekimliği alanında sürdürmekteyim. 50’den fazla eğitim ve kongre/seminere katılım sağladım. 2017 yılında TAOMS (Oral Maksillofasiyal Cerrahi) Kongresi’nde sunum yaptım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Post comment